Κεντρική σελίδα
κεντρική σελίδακεντρική σελίδα   ψυχαγωγίαψυχαγωγία  
island thaszosz
  Πληροφορίες για το Οστια Πληροφορίες για το Οστια   Πληροφορίες για τη ΘάσοΠληροφορίες για τη Θάσο  
     
home page

To ξενοδοχείο

Στο βόρειο Αιγαίο, και 12 ναυτικά μίλια από την Καβάλα και 6 ναυτικά μίλια από την Κεραμωτή βρίσκεται ένα από τα ομορφότερα Ελληνικά νησιά η Θάσος με πρωτεύουσα τον Λιμένα
 
  Η Θάσος οφείλει το όνομα της σε ένα αρχαίο Ελληνικό μύθο. Το μύθο της Αρπαγής της Ευρώπης από το Δία. Ένας από του αδερφούς της ο Θάσος κουρασμένος από την αναζήτηση της αδερφής του κάθισε στο νησί για να ξεκουραστεί έτσι πήρε το όνομα του.
  Έχει αμέτρητες φυσικές ομορφιές . Τα 7/10 του νησιού καλύπτονται από πυκνή βλάστηση και κυριαρχεί το πεύκο. Σε πολλές περιοχές τα πευκόφυτα δάση καθρεφτίζονται μέσα στη Θάλασσα .

Το ψηλότερο σημείο της είναι το βουνό Υψάριον στα 1117 μ. Η έκταση της Θάσου είναι 380 τ.χ. και η ακτογραμμή της είναι 108 χμ κατά μήκος της ακτογραμμής υπάρχουν παραλίες άπειρης φυσικής ομορφιάς και οι περισσότερες είναι προσβάσιμες.
 
Ένα από τα ομορφότερα αξιοθέατα του νησιού είναι το μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ το οποίο φαίνεται κυριολεκτικά να κρέμεται πάνω από τη Θάλασσα . Βρίσκεται μεταξύ της Αλυκής και του Αστρίς
   
Η Θάσος έχει πλούσιο έδαφος αλλά και υπέδαφος. Σχεδόν παντού υπάρχουν δέντρα ελιάς που παράγουν εξαιρετικό λάδι, αμπέλια που δίνουν το φημισμένο από την αρχαιότητα Θασίτικο κρασί. Φημισμένα είναι και τα θασίτικα γλυκά του κουταλιού καρυδάκι, σύκο, πορτοκάλι.

Οι κάτοικοι της ασχολούνται με την μελισσοκομία, γεωργία, κτηνοτροφία και Φυσικά με την αλιεία.
Το υπέδαφος της κρύβει πολλά ορυκτά που είναι γνωστά από τα αρχαία χρόνια . Ο Ηρόδοτος κάνει αναφορά για τα ορυχεία ασημιού και χρυσού που βρίσκονταν στα Κύνοιρα και στα Ένυρα σημερινή Ποταμιά.
 
Παγκοσμίως γνωστά είναι και τα Θασίτικα μάρμαρα εξαιρετικά σε ποιότητα . Τα σημάδια των πολιτισμών που άκμασαν κατά την αρχαιότητα στη Θάσο είναι εμφανή . Ερείπια του αρχαίου πολιτισμού της Θάσου βρίσκονται κυρίως στον Λιμένα. Η αρχαία αγορά , το αρχαίο Θέατρο , η πύλη του Σεληνού ,η πύλη του Δία και της ΄Ηρας είναι μερικά από αυτά. Στο Λιμένα λειτουργεί και το μουσείο Αρχαιοτήτων της Θάσου. Αξιοσημείωτο είναι και το Αρχαίο Θέατρο της Αλυκής.

Κάθε καλοκαίρι ο Δήμος της Θάσου διοργανώνει πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ σ΄ όλο το νησί.

Τακτικό συγκοινωνιακό δίκτυο με λεωφορεία υπάρχει για όλο το νησί . Τα "μυστικά" της Θάσου σας περιμένουν να τ΄ ανακαλύψετε.

Κεντρική Ξενοδοχείο Το νησί Ψυχαγωγία Συγκοινωνία Eπικοινωνία